De sprong naar verandering

De sprong naar verandering: De zoektocht naar de perfecte bedrijfsnaam en logo voor Kinderpraktijk Trustie

In de wereld van ondernemerschap is het kiezen van de juiste bedrijfsnaam en logo van cruciaal belang. Voor een kinderpraktijk, die een veilige en vertrouwde omgeving wil bieden, is dit nog belangrijker. Dit is het verhaal van mijn zoektocht naar een perfecte naam en een logo. Een reis vol creativiteit, betekenis en uiteindelijk, vertrouwen.

Het begon allemaal met een visie: een plek creëren waar kinderen zich begrepen voelen, waar ze kunnen groeien en bloeien, didactisch en vooral sociaal-emotioneel, en waar ouders gerustgesteld worden door de zorg en aandacht die hun kinderen ontvangen. Maar voordat deze visie werkelijkheid kon worden, moest de juiste naam worden gevonden die aansloot bij de doelgroep.

Ik ben begonnen met het zoeken naar woorden die de praktijk weerspiegelden: vertrouwen, groei, samenzijn, en natuurlijk, de speelse en levendige aard van kinderen. Maar het vinden van de perfecte naam bleek lastiger dan gedacht. Er waren talloze ideeën, maar geen enkele die echt het gevoel van de praktijk vastlegde.

Na weken van weken en wegen was daar ineens: Trustie. Het woord omvatte alles wat ik met de praktijk wilde uitstralen – vertrouwen, betrouwbaarheid en een gevoel van verbondenheid. Het was kort, krachtig en gemakkelijk te onthouden, perfect voor een kinderpraktijk.

Maar een geweldige naam alleen was niet genoeg. Een sterk logo was ook nodig om de identiteit van Trustie te versterken en een blijvende indruk achter te laten. En dus begon de zoektocht naar het perfecte symbool, iets dat zowel kinderen als ouders zou aanspreken.

Eigenlijk vond ik vrij snel de perfecte belichaming van Trustie namelijk een kikker. De kikker, een symbool van transformatie en groei, stond perfect voor de reis die kinderen zouden doormaken tijdens hun tijd bij Trustie. Bovendien symboliseerde de kikker ook samenwerking en samenzijn – net zoals kikkers in het wild samen springen, zouden bij Trustie de kinderen, hun ouders en ik samenwerken.

Met de naam Trustie en het kikkerlogo op zijn plaats, was de identiteit van de kinderpraktijk compleet. Het was een naam en een logo die niet alleen de missie en waarden van Trustie weerspiegelden, maar ook een gevoel van vertrouwen en geruststelling creëren bij ouders en kinderen.

Het was nog even puzzelen met hoe we het zouden noemen Trustie Kindercoach of Trustie Kinderpraktijk maar ook hier kwam vrij snel de oplossing Kinderpraktijk Trustie. Het logo werd ontworpen door een bureau die mij ook geholpen heeft bij het creëren van schoolmateriaal voor Malawi, daarover in een ander blog meer.

En zo begon het verhaal van Kinderpraktijk Trustie – een plek waar kinderen zich veilig voelen om te groeien, te leren en te ontdekken, ondersteund door hun ouders en mij, die geloven in de kracht van vertrouwen en samenwerking. Met een sterke naam en een betekenisvol logo is Kinderpraktijk Trustie klaar om een verschil te maken in het leven van kinderen en hun families, en om een bron van inspiratie en vertrouwen te zijn.